Meegelopen of mee gelopen?

Door: Pieter boer, geplaatst op: 12-12-2022

Het verschil tussen "meegelopen" en "mee gelopen" kan soms verwarrend zijn, omdat het beide een combinatie is van de woorden "mee" en "gelopen", maar ze worden gebruikt in verschillende grammaticale contexten.

"Meegelopen" is een samenvoeging van "mee" en "gelopen" en wordt beschouwd als één woord. Het wordt gebruikt als een enkel werkwoord en betekent dat iemand iemand anders heeft vergezeld tijdens het lopen. Bijvoorbeeld: "Ik ben met hem meegelopen naar huis." Hier geeft "meegelopen" aan dat iemand samen met iemand anders heeft gelopen.

"Mee gelopen" is ook een combinatie van "mee" en "gelopen", maar in plaats daarvan wordt het gescheiden gebruikt als twee losse woorden. Het wordt gebruikt als een gezegde en betekent dat iemand iets heeft gedaan terwijl hij of zij liep. Bijvoorbeeld: "Ik ben mee gelopen met de hond." Hier geeft "mee gelopen" aan dat iemand iets deed terwijl hij of zij liep.

Het is belangrijk om het verschil tussen "meegelopen" en "mee gelopen" te begrijpen, omdat ze verschillende betekenissen hebben en dus in verschillende situaties gebruikt moeten worden.

In samenvatting, "meegelopen" is een samenvoeging van "mee" en "gelopen" die wordt gebruikt als één woord en betekent dat iemand iemand anders heeft vergezeld tijdens het lopen, terwijl "mee gelopen" is een combinatie van "mee" en "gelopen" die wordt gebruikt als twee losse woorden en betekent dat iemand iets heeft gedaan terwijl hij of zij liep. Het is belangrijk om de juiste term te gebruiken om verwarring te voorkomen.

Voorbeeldzinnen nodig voor meegelopen? Klik hier