Over zinsverbanden.nl

Zinsverbanden.nl is een website die probeert iedereen te helpen die problemen heeft met hoe worden geschreven worden, hoe woorden in zinsverband gebruikt moeten worden en om woorden in context te zien.

Hoe is zinsverbanden.nl begonnen?

Zinsverbanden.nl is begonnen nadat wij zagen dat er voor veel andere talen vergelijkbare sites bestaan die hetzelfde doel hebben, namelijk mensen helpen met taal. Voor Nederlanders of mensen die de Nederlandse taal aan het leren zijn was er nog niets vergelijkbaars te vinden.

Zinsverbanden.nl probeert voor bijna alle woorden in de Nederlandse taal voorbeeldzinnen te hebben. Hoewel dit soms wel lastig is aangezien woorden in de Nederlandse taal vaak gecombineerd kunnen worden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen een woord wat in de woordenlijsten van OpenTaal staat. Dit woord is een combinatie van 4 verschillende woorden:

  • aansprakelijkheid
  • waarde
  • vaststelling
  • veranderingen
In de Nederlandse taal is een combinatie van veel verschillende woorden niet gek, desondanks trachten wij zoveel mogelijk woorden te ondersteunen.

Hoe gebruikt u zinsverbanden.nl?

Zinsverbanden.nl is te gebruiken op verschillende manieren. De makkelijke is om via de zoekfunctionaliteit op een woord of deel van een woord te zoeken. Zo komt u eenvoudig op de juiste pagina met allerlei voorbeeld zinnen voor het woord. Overigens bieden wij ook de mogelijkheid om op diezelfde pagina andere vergelijkbare woorden makkelijk te kunnen inzien. Zo verliest u geen tijd als u snel antwoord nodig heeft op uw vraag.